Kort beskrivelse af de vigtigste vin-områder i det sydlige Rhône
|
Gigondas AC
Gigondas fik sin egen AC i 1971. Vinene, for det meste røde med lidt rosé og lavet hovedsageligt fra Grenache druer, har masser af ”tyk” personlighed. Bedst at drikke omkring fem års alderen, nogle lidt mere. P risinterval: Moderat. |
Vacqueyras AC
Den vigtigste og mest konsekvent vellykkede af Côtes du Rhône-Villages kommuner blev forfremmet til sin egen AC i 1989. De røde vine har en dejlig mørk farve, en rund,
varm, krydret bouquet og en rig og dyb smag, der synes tilført med
urter og sydens fyrretræs-støv. |
Muscat de Beaumes-de-Venise AC
Nogle af de bedste ”Muscat Vin Doux Naturel” i Frankrig kommer fra den attraktive landsby Beaumes-de-Venise i det sydlige Rhône. I 1980'erne opnåede vinen fænomenal succes som en sofistikeret dessertvin. Den er afgjort sød, men med en frugtagtig syrlighed og en lys friskhed over sig. Drikkes bedst ung, hvor den dejlige ”grapy” duft er på sit højeste. Prisinterval: Moderat til dyrt. |
Châteauneuf-du-Pape AC
Et stort vindyrkningsområde mellem Orange og Avignon, der plejede at være et af de mest misbrugte af alle vin-betegnelser. Nu, hvor meget Châteauneuf kommer fra enkelt-gårde, er vinen ikke længere billig, og den har fortjent rangeringen som en af Frankrigs bedste rødvine. Få altid vin fra en enkelt ejendom, og disse er kendetegnet ved det pavelige våbenskjold præget på halsen af flasken. Kun 5 procent af Châteauneuf er hvid. Fremstillet
hovedsageligt af Grenache Blanc, Bourboulenc og Clairette. Disse
vine kan være overraskende gode. Prisinterval: Moderat til dyrt. |